apotheek

DE DIENSTAPOTHEEK IS BEDOELD VOOR SPOEDEISENDE GEVALLEN 

 


REGIO LEIDEN:


's Avonds, 's nachts, tijdens het weekend en op feestdagen kunt u voor medicijnen 24 uur per dag terecht in het LUMC, via de hoofdingang, Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden. U hoeft dus nooit meer te zoeken welke apotheek dienst heeft.

 

Openingstijden:

  • Zaterdag 8.00 - 15.00 uur: POLI APOTHEEK LUMC

  • Vanaf zaterdag 15.00 uur, zondag en elke avond en nacht tot de volgende ochtend 8.00 uur: DIENSTAPOTHEEK DE NACHTWACHT

 

Beide apotheken bevinden zich in het LUMC. Volg vanaf de hoofdingang de borden naar de juiste apotheek.     

 

Weekend en Nachtdienst

Er is maar een beperkt assortiment aanwezig.

Het is niet zo dat de apotheker of apothekersassistente, die dienst heeft, de hele nacht op blijft. Komt u daarom zo mogelijk voor 24.00 uur. Voor handverkoopartikelen wordt u na 24.00 uur € 3,50 toeslag berekend. Patienten met recept moeten, net zoals bij de huisartsenposten, een geldig ID bewijs meenemen. Dit om zorgfraude tegen te gaan. Klik hier voor meer informatie daarover.

 

Medicatiegegevens

Patienten dienen of een actueel medicatieoverzicht mee te nemen voor een goede afhandeling door de dienstapotheek of bij hun eigen apotheek tioestemming te hebben gegeven voor het uitwisselen van medicatiegegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP).

 

Betaling

Zorg dat u altijd uw geldige polisgegevens of verzekeringspas bij u hebt. Het is bij de dienstapotheek niet mogelijk medicijnen op rekening te krijgen. Zorg daarom dat u ook contact geld of uw pinpas bij u hebt.

 

Taxiregeling

Als het voor u onmogelijk is de medicijnenzelf  zelf op te halen of te laten ophalen dan kunnen de medicijnen op verzoek van de voorschrijvende arts met een taxi worden bezorgd.

  


REGIO ALPHEN AAN DEN RIJN:m_dagnachtapotheek

DagNachtapotheek

Heeft u in de regio Alphen aan den Rijn met spoed medicijnen nodig en is uw eigen apotheek gesloten dan kunt u voor medicijnen terecht bij de DagNachtapotheek van het Rijnland Ziekenhuis (locatie Alphen aan den Rijn). Deze apotheek is dagelijks geopend tussen 08.00 en 23.00 uur. U vindt de DagNachtapotheek op de begane grond van het ziekenhuis bij de hoofdingang: 

Meteoorlaan 4
2402 WC Alphen aan den Rijn

 

Bij spoedgevallen kunt u buiten de bovenstaande openingstijden terecht bij Apotheek De Nachtwacht (in het LUMC), Albinusdreef 2 te Leiden.

 

 

 

 

iso 9001hkz

De stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR) ontving in 2008 als eerste huisartsenpost in Nederland het HKZ-keurmerk.